La veritat sempre surt / La verdad siempre sale

Publicado en por Ivonne Leites. - Atea y sublevada.

 

Srs. de ElPunt-Avui,


Va ser casualment en els Estats Units, on el president Abraham Lincoln va assegurar que "pots enganyar a tot el món algun temps, pots enganyar a alguns tot el temps, però no pots enganyar a tot el món tot el temps." 


I dic casualment, perquè en aquests moments de mentides i campanyes mediàtiques contra Cuba, forjades des de les "trinxeres" anticastristes de Miami, acaba de desinflar una mentida on també es va utilitzar com exemple a un pres que va morir en vaga de fam.


Nombre-copia-11.jpgReina Luisa Tamayo, la mare del finat reclús Orlando Zapata Tamayo(1), va comparèixer en la nit d'aquest dilluns, davant les càmeres i micròfons del programa televisiu "A Fons amb Sevcec", del canal local Amèrica TV-41(2) 
i sense embuts va dir sentir-se traïda , enganyada i decebuda amb tots els que la van omplir de llums i oferiments.

"Els que ens van prometre ajuda ens han traït", va dir l'anciana a una pregunta del moderador del programa, i va comptar les vicissituds que ha d'enfrontar per sobreviure a Miami, set mesos després de la seva arribada.


La mare de Zapata va arribar als Estats Units carregant les cendres del seu fill el passat 9 de juny. Entre abraçades, els mateixos que van empènyer al suïcidi a Zapata, la van rebre a l'aeroport. Polítics, intrigants, dissidents i fins algun que altre terrorista, es van congregar al Miami International Airport, per donar-li una benvinguda carregada de promeses.


La senyora Tamayo, abillada amb els seus acostumats collarets iorubes, va dir que estava vivint un moment desesperat, i amb una barreja de ràbia i tristesa, va afirmar que "l'esperit del meu fill estarà patint el que està passant la seva mare".


La mare de Zapata Tamayo va explicar a la teleaudiencia de Miami que va ser enganyada pels seus patrocinadors i va dir sentir-se manipulada pels mateixos que van prometre ajudar-la. Va comptar, a més, com es guanya la vida com a serventa, netejant cases, cuidant gent gran, i amb el seu marit, arreglant l'herba dels patis.


Vivim nou persones en una sola casa, però no ens arriba els diners per pagar la renda de 2,300 dòlars mensuals, més la resta dels comptes (aigua, llum, telèfon, i menjar, entre d'altres), va declarar amb dolor, mentre narrava els seus esforços per aconseguir que la comunitat cubana exiliada els hi donés una mica d'ajuda econòmica.


Reina Luisa va decidir prendre el camí de l'exili al costat de dotze familiars. Durant la campanya difamatòria que es van orquestrar des de Miami contra Cuba, després de la mort de Zapata Tamayo, grups d'exiliats i organitzacions de refugiats van oferir brindar ajuda a la família Tamayo.


 

"Anem a ajudar a la família a iniciar un nou capítol en les seves vides. Hem disposat quatre apartaments al sud-oest de Miami i també serà assistida amb aliments, roba, mobles, classes d'anglès, treball i altres assumptes essencials ", va afirmar en aquell moment Suzy Cop del Comitè Internacional de Rescat (IRC), organització que supervisa els programes de reubicació per als refugiats que arriben a Miami, a l'estat de Florida, segons una nota publicada al lloc digital Cuba a Miami(3) el 8 de juny 2011. Reina Luisa Tamayo va deixar ben clar que tot era mentida.


També Janissette Rivero, del Directori Democràtic Cubà, es va oferir davant les autoritats consulars nord-americanes com la patrocinadora d'aquesta família cubana. Evidentment, per les declaracions de Reina Luisa, tots li van donar l'esquena i van fer mutis pel fòrum.


El trist de tota aquesta història, és veure com manipulen sense pietat, encara que per aconseguir propòsits hagi de passar sobre les cendres d'un mort. Ara, Reina Luisa no compta. Mentre estava a Cuba, era protagonista de la manipulació i això genera diners. Ara, en la trista realitat de l'exili, no deixa de ser més que una vella memòria, gairebé oblidada.


Ja tenen un nou "producte" de propaganda que dóna més resultat, i com deia un popular venedor de mobles a Miami, "aquí el que val és el cash". Només caldrà esperar una mica, per veure si a Maritza Pelegrino(4), la vídua de Wilmar Villar, el reclús comú recentment mort, li toca passar per la trista història de Reina Luisa Tamayo.


Srs. de El Punt, seria interessant que vostès publiquessin aquesta notícia, per decencia periodistica, per vergonya, pel motiu que vostès vulguin, però vostès van omplenar pàgines de notícies difamatories amb la història de Orlando Tamayo Zapata (5) i crec que estan obligats a una rectificació pública.


Pere Camps,

Un lector emprenyat

 


(Respecte a un text d'en Miguel Fernández http://lapupilainsomne.wordpress.com/2012/01/24/nos-traicionaron-dice-reina-luisa-tamayo-que-ya-no-llena-titulares-en-la-prensa-de-miami/ )

 1.-http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/283432-mor-el-dissident-cuba-orlando-zapata-despres-de-85-dies-en-vaga-de-fam.html

2.- Veure entrevista: 


 

3.-http://www.cubaenmiami.com/reina-luisa-tamayo-recibira-ayuda-al-llegar-a-miami/

4.-http://lapupilainsomne.wordpress.com/2012/01/20/la-verdad-empieza-a-aparecer-tras-muerte-de-wilmar-villar/

5.- http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/263282-el-dissident-cuba-enterrat-sota-un-ferri-control-del-regim.html

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/-/140924-els-opositors-denuncien-un-estat-de-setge-en-el-funeral-de-zapata.html

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/143242-els-clots-insalvables.html

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/-/142358-el-dret-dels-dissidents.html

 

 

La verdad siempre sale

 

Sres.de ElPunt-Avui,


Fue casualmente en los Estados Unidos, donde el presidente Abraham Lincoln aseguró que "puedes engañar a todo el mundo algún tiempo, puedes engañar a algunos todo el tiempo, pero no puedes engañar a todo el mundo todo el tiempo."

Y digo casualmente, porque en estos momentos de mentiras y campañas mediáticas contra Cuba, forjadas desde las "trincheras" anticastristas de Miami, acaba de desinflarse una mentira donde también se utilizó como ejemplo a un preso que murió en huelga de hambre.

Nombre-copia-11Reina Luisa Tamayo, la madre del fallecido recluso Orlando Zapata Tamayo (1), compareció en la noche de este lunes, ante las cámaras y micrófonos del programa televisivo "A Fondo con Sevcec", del canal local América TV-41 (2) y sin tapujos dijo sentirse traicionada, engañada y decepcionada con todos los que la llenaron de luces y ofrecimientos.
"Los que nos prometieron ayuda nos han traicionado", dijo la anciana a una pregunta del moderador del programa, y ​​contó las vicisitudes que debe enfrentar para sobrevivir en Miami, siete meses después de su llegada.

La madre de Zapata llegó a Estados Unidos cargando las cenizas de su hijo el pasado 9 de junio. Entre abrazos, los mismos que empujaron al suicidio a Zapata, la recibieron en el aeropuerto. Políticos, intrigantes, disidentes y hasta algún que otro terrorista, se congregaron en el Miami International Airport, para darle una bienvenida cargada de promesas.

La señora Tamayo, ataviada con sus acostumbrados collares yorubas, dijo que estaba viviendo un momento desesperado, y con una mezcla de rabia y tristeza, afirmó que "el espíritu de mi hijo estará sufriendo lo que está pasando su madre" .

La madre de Zapata Tamayo explicó a la teleaudiencia de Miami que fue engañada por sus patrocinadores y dijo sentirse manipulada por los mismos que prometieron ayudarla. Contó, además, como se gana la vida como sirvienta, limpiando casas, cuidando ancianos, y con su marido, arreglando la hierba de los patios.

Vivimos nueve personas en una sola casa, pero no nos llega el dinero para pagar la renta de 2.300 dólares mensuales, más el resto de las cuentas (agua, luz, teléfono, y comida, entre otros), declaró con dolor, mientras narraba sus esfuerzos para conseguir que la comunidad cubana exiliada les diera un poco de ayuda económica.

Reina Luisa decidió tomar el camino del exilio junto a doce familiares. Durante la campaña difamatoria que se orquestaron desde Miami contra Cuba, tras la muerte de Zapata Tamayo, grupos de exiliados y organizaciones de refugiados ofrecieron brindar ayuda a la familia Tamayo.

"Vamos a ayudar a la familia a iniciar un nuevo capítulo en sus vidas. Hemos dispuesto cuatro apartamentos en el suroeste de Miami y también será asistida con alimentos, ropa, muebles, clases de inglés, trabajo y otros asuntos esenciales", afirmó en aquel momento Suzy Golpe del Comité Internacional de Rescate (IRC), organización que supervisa los programas de reubicación para los refugiados que llegan a Miami, en el estado de Florida, según una nota publicada en el sitio digital Cuba en Miami (3 ) el 8 de junio 2011. Reina Luisa Tamayo dejó bien claro que todo era mentira.

También Janissette Rivero, del Directorio Democrático Cubano, se ofreció ante las autoridades consulares estadounidenses como la patrocinadora de esta familia cubana. Evidentemente, por las declaraciones de Reina Luisa, todos le dieron la espalda e hicieron mutis por el foro.


Lo triste de toda esta historia, es ver como manipulan sin piedad, aunque para conseguir propósitos tenga que pasar sobre las cenizas de un muerto. Ahora, Reina Luisa no cuenta. Mientras estaba en Cuba, era protagonista de la manipulación y esto genera dinero. Ahora, en la triste realidad del exilio, no deja de ser más que una vieja memoria, casi olvidada.

Ya tienen un nuevo "producto" de propaganda que da más resultado, y como decía un popular vendedor de muebles en Miami, "aquí lo que vale es el cash". Sólo habrá que esperar un poco, para ver si Maritza Pelegrino (4), la viuda de Wilmar Villar, el recluso común recientemente fallecido, le toca pasar por la triste historia de Reina Luisa Tamayo.

Sres.. de El Punt, sería interesante que ustedes publicaran esta noticia, por decencia periodística, por vergüenza, por el motivo que ustedes quieran, pero ustedes rellenaron páginas de noticias difamatorias con la historia de Orlando Tamayo Zapata (5) y creo que están obligados a una rectificación pública.


Pere Camps,

Un lector cabreado

 

(Respecto a un texto de Miguel Fernández  http://lapupilainsomne.wordpress.com/2012/01/24/nos-traicionaron-dice-reina-luisa-tamayo-que-ya-no-llena-titulares-en-la-prensa-de-miami/  )

 

1.-http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/283432-mor-el-dissident-cuba-orlando-zapata-despres-de-85-dies-en-vaga-de-fam.html


2.- ver entrevista:


 

3.-http://www.cubaenmiami.com/reina-luisa-tamayo-recibira-ayuda-al-llegar-a-miami/


4.-http://lapupilainsomne.wordpress.com/2012/01/20/la-verdad-empieza-a-aparecer-tras-muerte-de-wilmar-villar/


5.- http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/263282-el-dissident-cuba-enterrat-sota-un-ferri-control-del-regim.html


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/-/140924-els-opositors-denuncien-un-estat-de-setge-en-el-funeral-de-zapata.html


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/143242-els-clots-insalvables.html


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/-/142358-el-dret-dels-dissidents.html

 

Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase:
Comentar este post